OKULUMUZUN TARİHÇESİ

04.05.2021 418

Çardak'ta ilkokul olan Gazi Yakup Bey İlkokulu, şimdiki Gazi Yakup Bey Parkı'nın olduğu yerde bulunan taş binada Halil CANSIZ müdürlüğünde eğitim vermeye başlamıştır.

 

İkinci ilkokul olan Atatürk İlkokulu, eski Çardak Lisesi binasında, Recai BARUT müdürlüğünde açılmıştır. 1982 yılında şuandaki belediye binasında da Çardak Lisesi, Kadir SOKULLU müdürlüğünde açılmıştır. 1982'de ilköğretim binası yapılmış ve Gazi Yakup Bey İlkokulu buraya taşınmıştır.

 

1984'te lise taş binaya taşınmış, ortaokul ile ilkokul birleşerek "Çardak İlköğretim  Okulu" adını almış ve Ömer ARABACI müdürlüğünde eğitim vermeye başlamıştır. 1994'te Atatürk İlkokulu kapanmış, yerine lise gitmiş ve Atatürk İlkokulu, Çardak İlköğretim Okulu ile birleşmiştir.

 

Okulumuzda müdür olarak sırası ile; Ömer ARABACI, Hasan YALÇIN, Sadettin MADAK, Uluhan HADIMOĞLU (vekil), Nuh OBAN (vekil), Oğuz DURMAZ (vekil) Mehmet Veysi AY görev yapmışlardır. 2015 yılından itibaren Abdulvasi ÇETKİN okul müdürü olarak atanmıştır.2018 yılında Sema KULLUK (vekil), 2019 yılında Seda AYMAZ (Vekil) görevlendirilmiş 2021 Şubat ayından itibaren Sezgin TUNA Çardak Ortaokulu Müdürü olarak görev yapmaktadır.

 

2008 yılında Çardak Lisesi ve Çardak İlköğretim Okulu binaları için İstanbul Kültür Üniversitesi görevlileri tarafından depreme dayanıksız raporları verilmesi sonucu, Çardak İlköğretim Okulu binası yıkılmış, yerine yeni bina yapımına başlanmıştır.Yeni okul binası tamamlanıncaya kadar okulumuz Şehit Er Bekir Kıvrak Sosyal Tesisleri'nde eğitim öğretime devam etmiştir.

 

2010-2011 eğitim-öğretim yılı ile birlikte okulumuz, yeni binasında hizmete  başlamıştır.